vrijdag 3 juni 2011

Dringende oproep aan alle Nederlanders met Indische roots


In het overleg op 28 april 2011 met het Indisch Platform heeft de Staatssecretaris mevrouw Veldhuyzen van Zanten verklaard "niet te willen meewerken aan de totstandkoming van een oplossing voor de Indische kwestie", zoals is vastgelegd in de petitie van het Indisch Platform aan de Tweede Kamer, die in november 2010 werd ingediend.

De Commissie van VWS van de Tweede Kamer heeft echter toegezegd deze Indische kwestie in een hoorzitting te willen bespreken.

Om het Indisch Platform een steun in de rug te geven en tevens te benadrukken dat een oplossing van de Indische kwestie dringend noodzakelijk is en breed gedragen wordt, verzoeken wij iedere Indische Nederlander en allen die zich hiermee verwant voelen hierbij aanwezig te zijn.
Het is in ieders belang dat de Nederlandse Overheid recht doet aan allen die het voormalig Nederlands-Indië voortijdig hebben moeten verlaten en met name de "backpay" voldoet.

De hoorzitting vindt plaats in de Van Someren-Downer zaal op dinsdag 7 juni 2011 in het gebouw van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, Lange Poten 4 in Den Haag. De aanvang is om 16.00 uur.

De week erna, op donderdag 16 juni 2011, is het Algemeen Overleg van de Commissie van VWS met de Staatssecretaris mevrouw Veldhuyzen van Zanten, waarvoor wij uw aanwezigheid eveneens op prijs stellen.


Uw steun en aanwezigheid is dringend gewenst.
Zorgt u ervoor tijdig aanwezig te zijn, in verband met de noodzakelijke veiligheidsprocedures bij het betreden van het Tweede Kamergebouw.
Verder is het niet toegestaan om losse attributen, zoals handtassen en dergelijke mee naar binnen te nemen. Hiervoor worden "lockers" ter beschikking gesteld.
Legitimatie verplicht!

Namens het Indisch Platform,
Hans Vogelsang, lid Algemeen Bestuur van Het Indisch Platform en voorzitter Nederlands Indisch Cultureel Centrum.

Indo's, komt op voor uw rechten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten